Известие

Collapse
No announcement yet.

масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
    Сега остава да сравним цените,кой за колко го взима и отт къде.
    Аз ги взимам от AXM - ауто ,цените не ги помня но можеш да ги видиш в сайта им:

www.axm-auto.com
    Аз като цяло си пазарувам от сайта им , макар че магазина им не е чак толкова далеч.

---------- Post added at 14:06 ---------- Previous post was at 14:03 ----------

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Да не дава Господ да Осетиш някаква разлика. Каквото и да сипеш, субективно няма как да намериш разлика докато не вземе да роди. На мене докторът ми е казал WR и аз сипвам WR, за да спя спокойно.
    Гледам че Клас по API на WR е по - висок.
    Но на мен лично това не ми пречи и мисля че няма проблем да се кара Турбо Дизел на Селяния
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      ...Гледам че Клас по API на WR е по - висок.
      Но на мен лично това не ми пречи и мисля че няма проблем да се кара Турбо Дизел на Селяния
      Аз също мисля, че няма проблем, но обичам да глезя Ромина с най-доброто. Още повече, че й давам доста жега, та мисля, че с Вайд Рейнджа се чувства по-добре.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз също мисля, че няма проблем, но обичам да глезя Ромина с най-доброто. Още повече, че й давам доста жега, та мисля, че с Вайд Рейнджа се чувства по-добре.
        И аз я поглезих при първите 1 2 смени,но последната година съм и навъртял над 40к километра,та почна да ми идва малко скъпичко.
        Поне разхода на гориво е много добър,направо се очудвам колко малко ми гори градско

Comment

И аз я поглезих при първите 1 2 смени,но последната година съм и навъртял над 40к километра,та почна да ми идва малко скъпичко.
          Поне разхода на гориво е много добър,направо се очудвам колко малко ми гори градско
          Ами колега малко неправилно си сменяш маслото. Турбо дизела се сменя около 8000км а WR-а го дават дори до 30 000, но тъй като филтъра няма да издържи е хубаво да се смени около 15 000. Направи сега сметка с кое излиза по скъпо.
          Според мен трябва да се слага WR, като може да се направи компромис и да си сипете и Турбо дизел ако преди зимата ще стане пак за смяна.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
            Ами колега малко неправилно си сменяш маслото. Турбо дизела се сменя около 8000км а WR-а го дават дори до 30 000, но тъй като филтъра няма да издържи е хубаво да се смени около 15 000. Направи сега сметка с кое излиза по скъпо.
            Според мен трябва да се слага WR, като може да се направи компромис и да си сипете и Турбо дизел ако преди зимата ще стане пак за смяна.
            Макар че съм бензинка ми се струва че колегата е прав и аз пари за масло не пестя , че да не стане ОЛЕЛЕ МАЙКО КВО СТАНА !!!!!
            Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

gigi, донякъде съм съгласен с теб,но от друга страна и турбо Дизела го дават до 15к(ако не ме лъже паметта),но представи си това масло на 20к километра(вр) колко черно вече е станало и дали вече има същия измиващ ефект както новото масло.Това разбира се е лично мое мнение и донякъде наблюдение,което може и да е напълно грешно , та ще се радвам да ми отворите очите,нали затова е форума

Comment

Сипвай смело полусинтетика 10W40, за двигатели на по 150 -200 хил. км това е добре.
                Аз от 2 години ползвам ( като се има предвид, че съм сменил поне 5 автомобила ) масло FINA - белгийско е вносител за БГ е "Булавто".Днес дори и на алфата ще сменя маслото, и смятам да сложа FINA FIRST 300 10W40
                Last edited by todorgg; d.m.y г., 12:52.
                Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

WR DIESEL - 5w40 го дават да се сменя на 20 000 км - http://www.axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=93

gigi, донякъде съм съгласен с теб,но от друга страна и турбо Дизела го дават до 15к(ако не ме лъже паметта),но представи си това масло на 20к километра(вр) колко черно вече е станало и дали вече има същия измиващ ефект както новото масло.Това разбира се е лично мое мнение и донякъде наблюдение,което може и да е напълно грешно , та ще се радвам да ми отворите очите,нали затова е форума
                  TURBO DIESEL-10w40 го дават да се сменя на 10 000 км - http://www.axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=20
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

По принцип много може да се пише, аз съм дал приблизителни км за смяна, иначе зависи от доста неща. Например WR го дават до 30 000 при евро3 мотори след 2001г, а ТД до 20 000км. За евро2 JTD WR 20 000км а ТД 15 000, а при старите дизели (не JTD) ги дават 10 000 за ТД и 15 000 за WR.

Comment

По принцип много може да се пише, аз съм дал приблизителни км за смяна, иначе зависи от доста неща. Например WR го дават до 30 000 при евро3 мотори след 2001г, а ТД до 20 000км. За евро2 JTD WR 20 000км а ТД 15 000, а при старите дизели (не JTD) ги дават 10 000 за ТД и 15 000 за WR.
                      Мерси...Следователно за ЖТД 1999 година WR се сменя на 20 000 км...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Чак до 20 000 не бих рискувал но 15 000 е съвсем ОК

Comment

Чак до 20 000 не бих рискувал но 15 000 е съвсем ОК
                          Таа да те питам мойта е на 157 000 км...
                          За зимата знам че е добре 5W40, но за лятото не ли проблем...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Таа да те питам мойта е на 157 000 км...
                            За зимата знам че е добре 5W40, но за лятото не ли проблем...
                            Ами те са го кръстили ВР - Вайд Рейндж, демек че работи в широк температурен диапазон. Аз го карам 2-ро лято (модела де, да не си помислите, че не го сменям )
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ами те са го кръстили ВР - Вайд Рейндж, демек че работи в широк температурен диапазон. Аз го карам 2-ро лято (модела де, да не си помислите, че не го сменям )
                              Имам напредвид че е на 157 000 км и да не би да е тънко това масло...И силно се надявам малко да стане по тих двигателя с него или...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

По принцип 5W30 и 5W40 се слагат предимно за икономия на гориво. Колкото до пробега - и под 10000 е добре за двигателчето. Предвид горивата, с които карате.
                                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X